دسر (به فرانسوی: dessert) به خوراکی یا غذایی گفته می‌شود که بعد از اتمام یک وعده غذای اصلی، مصرف می‌شود. ایرانی‌ها به دسر «پس خوراک» یا «پی‌خوراک» هم می‌گویند. دسرهای ایرانی جزو خوشمزه‌ترین انواع دسر هستند و از زمان‌های قدیم هم پای ثابت سفره‌های ایرانی بوده‌اند. اما هنوز هم احتمالا خیلی‌ها نمی‌دانند اصلا دسر چیست و چه ویژگی‌هایی دارد. ما در این مقاله به طرز تهیه انواع دسر ایرانی پرداخته‌ایم و در مورد دسرهای ایرانی به طور کامل توضیح خواهیم داد.

انواع دسرهای ایرانی

ایرانی‌ها هم مثل دیگر کشورها لیست متنوعی از خوراکی‌های مختلف برای دسر دارند که گاهی اوقات از آن‌ها به عنوان یک میان‌ وعده هم استفاده می‌کنند. البته ایرانی‌ها هم گاهی اوقات دسرهای فرنگی را هم برای وعده بعد از غذا به کار می‌برند ولی در اصل انواع دسر ایرانی شامل موارد زیر می‌شود:

انواع حلوا، شله زرد، فرنی، کاچی و حریره بادام، شیرینی‌هایی مثل باقلوا و باسلوق، دسرهای سرد مثل یخ در بهشت، شیربرنج و … ما در این مقاله، به طور مفصل به معرفی انواع دسرهای ایرانی می‌پردازیم.